submenu

Verenigingen

Vzw 'de Rand' ondersteunt actief het verenigingsleven in Sint-Genesius-Rode. GC de Boesdaalhoeve, 1 van de gemeenschapscentra van vzw 'de Rand', werkt nauw samen met de Culturele Raad Rode (CRR), biedt zijn infrastructuur aan voor de verenigingen via verhuur van lokalen en/of samenwerkingen, en wil zo een fijne ontmoetingsplaats zijn voor iedereen.

Je vindt de verenigingen en hun contactgegevens in de rubrieken CULTUUR, JEUGD en SPORT.

Femma Rode - Taartenbakwedstrijd

Wegens groot succes vorig jaar organiseert Femma Rode opnieuw een taartenbakwedstrijd. Ook taarten die niet mee doen aan de wedstrijd zijn erg welkom. De opbrengst gaat naar De Poel voor de aankoop van een laptop. Een verrassingsbordje met een koffie kost 5 €. Kom langs, proef en geef je mening.
07 mrt
14.00 uur

pasar Sint-Genesius-Rode - Uitgestelde Valentijn wandeling

Van de pittoreske trappenstraatjes rond de kerk en het Gemeenteplein tot de fraaie holle weg van het Wijnbrondal. Onderweg kan je ook nog genieten van enkele proevertjes die in het teken van liefde staan. Afstand wandeling 4,4 km.
08 mrt
14.00 uur

Femma Rode - Feestelijk paasmenu

Pasen is een gezellig familiefeest. In deze workshop maken we stap voor stap een volledig paasmenu klaar, van aperitief tot dessert. Daarbij focussen we op de frisse en typische smaken van het voorjaar. We koken samen en tussendoor pauzeren we regelmatig om van onze eigen creaties te smullen.
10 mrt
09.30 uur

Davidsfonds - Nacht van de Geschiedenis

Het jaar is 1995. Zopas is de Europese Unie met de toetreding van Finland, Oostenrijk en Zweden gegroeid van 12 tot 15 lidstaten. Halfweg augustus komt Gerald in Sint-Genesius-Rode wonen om op 1 oktober als tolk bij de Europese Commissie aan de slag te gaan
11 mrt
20.00 uur

pasar Sint-Genesius-Rode - Daguitstap Louvain-La-Neuve

09.30 u: Begeleid bezoek «ontdekking van de nieuwe stad» - Place de l’Université, bij de fontein Afspraak om 09.15 u aan de fontein! 12.00 u: Lunch in het restaurant «Le Petit Vingtième» - Rue du Labrador 26 14.00 u: Bezoek aan het Hergé Museum met audiogidsen - Rue du Labrador 26
15 mrt
09.30 uur

Femma Rode - Voorjaarsbloemstukje voor Pasen

Een bloemstuk met een knipoog naar Pasen. Na Kerstdag is Pasen het ideale moment om je woning op te fleuren met mooie bloemdecoraties. Pasen kondigt ook de lente aan!
24 mrt
19.30 uur

Femma Rode - gegidst bezoek aan Louvain-la-Neuve

We voorzien een gegiste rondleiding aan deze geplande stad, gesticht in de jaren 1970. Het speciale aan de stad is dat ze in een vallei ligt waarop een grote betonplaat is aangelegd, die de stad ondersteunt. In het stadscentrum zelf zijn bijna geen auto's te zien. Daarna bezoeken we het Hergémuseum.
31 mrt
09.00 uur

SAR (Senior Artistst Rode) - Kunsttentoonstelling

De tentoonstelling van SAR loopt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 april in het Cultureel Centrum Wauterbos. - Vernissage op vrijdag 3 april om 19.30 uur - zaterdag 4 en zondag 5 april kan je de tentoonstelling doorlopend bezoeken van 11 uur tot 18 uur.
03 apr
19.30 uur

Pasar Kampeerclub Rode - Kampeerweek Urk (Nl)

Vakantiepark ’t Urkerbos is een familiecamping met momenteel ruim 150 staanplaatsen, ruim 35 camperplaatsen, 60 jaarplaatsen met chalets en stacaravans en 23 verhuuraccommodaties.
04 apr
14.00 uur

Jeugdhuis Animoro - 22 jaar JH Animoro

JH Animoro blaast 22 kaarsjes uit! Vrijdag is het FUIF. Zaterdag maken we radio en zijn er heel de dag en avond door activiteiten. Zondag koers (Amstel Gold Race) op groot scherm!
17 apr
20.30 uur

Zenne en Zoniën vzw - Op zoek naar de bronnen van de IJse

Op zondag 19 april gaat Zenne en Zoniën op zoek naar de bronnen van de IJse. Het wordt een toffe Zoniënwoudwandeling van 9 km lang. We flirten even met het Brussels gewest en de andere toffe items bewaren we voor de wandeling zelf.
19 apr
14.00 uur

Femma Rode - Het Lievevrouwbeestjespad

wandel met ons mee langs 7 basiswaarden die Femma, ook na 100 jaar bezielen en inspireren! afspraak aan het station van Rode om 8.14u met picknick. start om 10.30u voor een wandeling van 5 km
25 apr
08.10 uur

Natuurpunt Rode - Rodense VIJVERWANDELING

We verkennen de vijvers langs de Molenbeek tussen Novarode en Lansrode o.l.v. gidsen René en Huguette ; deelname is gratis
10 mei
14.00 uur

K-creation - Grote dansshow

Kom en geniet van een niet alledaags dansspektakel !
29 mei
20.00 uur

Jeugdhuis Animoro - Ancienavond (18+)

Beste ouders en oudleden, Het is weer zo ver, 't is weer Ancienavond! De ideale gelegenheid om herinneringen op te halen aan de bar of om eens een kijkje te komen nemen in dat jeugdhuis waar uw zoon en of dochter zijn vrije tijd spendeert... Tot dan!
12 jun
20.00 uur

Natuurpunt Rode - VLIEGEND-HERT Avondwandeling

Van deze indrukwekkende kevers zijn in ons land slechts weinig populaties gekend. In de juni-schemering vliegen ze uit op zoek naar een partner. Breng zo mogelijk een lampje mee. Deelname is gratis.
19 jun
21.00 uur

Jeugdhuis Animoro - 6e Spaghettifestijn JH Animoro

Na het succes van vorig jaar is het spaghettifestijn van JH Animoro helemaal terug! NIEUW dit jaar: MEENEEM ! Onze kaart blijft ongewijzigd: Bolo, Hesp & Kaas én Mix.
24 okt
18.00 uur