submenu

nieuws

De buurderij in Rode

03/04/2019
Al vier jaar kunnen Rodenaren elke donderdagavond achter de kerk van De Hoek terecht in de buurderij Boeren & Buren, waar ze producten vinden van landbouwers en ambachtelijke producenten uit de streek. Enkele jaren geleden was buurten hier voor het eerst te gast.

Mezzosopraan Clotilde van Dieren uit Rode

03/04/2019
Je stem als instrument inzetten om diepmenselijke gevoelens over te brengen. Dat kan Clotilde van Dieren uit Rode als geen ander. Op zaterdag 11 mei toont ze haar talent in de Sint-Barbarakerk. En dat in duo met accordeonvirtuoos Gwen Cresens.

Café zoekt baas

15/03/2019
Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor het volledig vernieuwde café in GC de Lijsterbes.

Lieve Blancquaert over Last Days

08/03/2019
Oud worden en sterven. Zou het kunnen dat we verleerd zijn om de schoonheid van die laatste fase in ons leven te zien? Niet getreurd. Er zijn de foto’s en de lezing Last Days van Lieve Blancquaert die ons helpen om met een andere blik naar onze vergankelijkheid te kijken.

11 jaar Café Combinne

30/11/2018
Op 28 november was het feest, Café Combinne vierde haar elfde verjaardag. Iedereen bracht een hapje mee waarmee een lang en smakelijk buffet werd gevormd. Alle deelnemers kregen van vzw ‘de Rand’ een boek Rand in zicht cadeau.

Vince Okerman (20) schittert op sociale media

08/11/2018
Met bijna anderhalf miljoen volgers is jong tekentalent Vince Okerman (20) uit Sint-Genesius-Rode een hit op YouTube en Instagram. Hij kan er zich niet alleen creatief mee uiten, hij verdient er ook een aardige cent mee.

Boeken ruilen in de Boesdaalhoeve

05/11/2018
Sinds kort kan je in de Boesdaalhoeve je boeken een tweede leven geven in de boekenruilkast. Het principe is eenvoudig: als je een boek in de kast achterlaat, mag je in ruil daarvoor een ander exemplaar meenemen.