submenu

nieuws

Michel Wuyts klapt uit de koers

14/02/2018
Het wielerpeloton is ondertussen aan het trainen op de rollen om de winter door te komen. Maar voor wielercommentator Michel Wuyts is de koers nooit gereden.

Doctoraatsstudent Ruben Hemelings scoort met baanbrekend oogonderzoek

14/02/2018
Doctoraatsstudent en Rodenaar Ruben Hemelings (24) heeft er met zijn oogonderzoek voor gezorgd dat via het oog allerhande ziekten sneller kunnen worden opgespoord. ‘Terwijl ik dacht dat ik op dit punt in mijn leven in een bank zou werken.’

Lezing over waardig levenseinde met Wim Distelmans

29/11/2017
Topaz, een dagcentrum voor mensen met een levensbedreigende ziekte, ligt er rustig bij te midden van een groen stukje Wemmel.

Café Combinne viert feest

07/11/2017
Op woensdag 22 november viert Café Combinne zijn 10-jarige bestaan. Gastvrouw Rita Denayer nodigt je om 19.30 uur uit in dienstencentrum De Boomgaard en trakteert met een drankje. Je kan ook luisteren naar muziek van Emballage Kado. En wie wil, mag een hapje meebrengen. Iedereen is welkom.

Het Kinderuur viert feest

07/11/2017
Wie in Rode is opgegroeid, heeft als kind wellicht ooit vol verwondering zitten kijken naar een toneelstuk van Het Kinderuur. Hele generaties groeiden op met de sinterklaasvoorstellingen van nonkel Wim. Zeventig jaar later is de magie nog altijd even voelbaar.

Op zoek naar onafhankelijke bestuurders

24/10/2017
In het kader van het decreet deugdelijk bestuur moet vzw 'de Rand' zijn Raad van Bestuur herschikken. De organisatie zoekt daarom onafhankelijke bestuurders. Lees hier hoe je je kandidaat stelt.

Boekenbende zoekt voorlezers

11/09/2017
Ook dit schooljaar gaan vrijwilligers aan huis voorlezen bij anderstalige of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. In een voorleesgezin hebben de kinderen het Nederlands niet als moedertaal.

De woning van Patrick en Françoise Farr

08/09/2017
De woning van Patrick en Françoise Farr ligt discreet verscholen in een residentiële buitenwijk van Rode. Maar discreet of niet ... de eigenaars zijn trots op hun huis. En terecht, want het is een gebouw met een ziel.

Riguelle en Hautekiet in duo

08/09/2017
Dit jaar trapt de Boesdaalhoeve het nieuwe seizoen af met Patrick Riguelle en Jan Hautekiet in duo. Tijdens een intimistisch concert nemen ze het publiek mee op een muzikale wandeling door Parijs.

Nieuwe medewerkers in je GC

05/09/2017
Onlangs mochten we twee nieuwe collega's verwelkomen in je vertrouwde GC. Ze stellen zichzelf graag even aan je voor ...