submenu

nieuws

Han en Grietje, eerste man-vrouwduo in Belgisch cabaret

09/10/2019
Stand-upcomedian Han Coucke en actrice Griet Dobbelaere wonnen onlangs met hun voorstelling Han en Grietje het Utrechts Cabaret Festival. Op vrijdag 18 oktober is het humoristische duo te gast in de Boesdaalhoeve.

Tentoonstelling kunstverenigingen ap-Art en 10x10

04/10/2019
Kunstverenigingen ap-Art en 10x10 stellen samen tentoon tijdens de openatelierdagen rOdeArt. Lees verder en maak kennis met beide verenigingen.

David Decuypere over de Molenbeek in zijn achtertuin

02/10/2019
Op een warme zomerdag strijken we neer in de Stationsstraat, in de gezellige tuin van David Decuypere en Lia Harnie. Veel dichter bij de Molenbeek kan je niet wonen: ze kabbelt letterlijk door hun achtertuin. Tijd voor een gesprekje met deze geboren en getogen Rodenaren over het leven langs de beek.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.

Martijn Wauters

19/09/2019
Hoe je van een doodgewone wandeling in eigen streek een spannende ontdekkingstocht kunt maken, daar weet Martijn Wauters alles over. Hij schreef het boek Op safari in eigen land, dat je uitdaagt om 101 dieren te gaan spotten.

30 jaar petanqueclub Rode

12/09/2019
Drie keer per week worden aan de Kwadeplasstraat de petanqueballen bovengehaald voor een partijtje jeu de boules. Ondertussen bestaat de Rodense petanqueclub dertig jaar. Hoog tijd voor een gesprek met enkele drijvende krachten uit het bestuur.

Scouts Rode kijkt uit naar zomerkamp

21/06/2019
Scouts Rode trekt deze zomer opnieuw naar de Ardennen voor een onvergetelijk kamp. Voor de zowat honderd kinderen wordt het de tijd van hun leven, met dank aan de leiding die al veel tijd en werk in de voorbereiding ervan hebben gestoken. ‘Ons draaiboek is klaar.’

Joeri Lissens over zijn leven in Steenokkerzeel

14/06/2019
Eind 2013 ruilde Joeri zijn thuisgemeente Sint-Genesius-Rode voor een leven in Steenokkerzeel. Als luchtverkeersleider op de luchthaven van Zaventem wilde hij vooral dichter bij zijn werk gaan wonen. Van aan de andere kant van de Brusselse ring vertelt hij hoe hij Rode van een afstand bekijkt.

UP.TOPIA

15/05/2019
Zoek creatieve jongeren bij elkaar, claim enkele bijzondere openbare plekken en creëer kunst om op die plekken te plaatsen. Dat is in een notendop de opzet van het project UP.LAB Claim your space van de jeugd- en cultuursector van de regio Pajottenland-Zennevallei

Gratis met de bus naar het Gordelfestival

13/05/2019
Het Gordelfestival pakt uit met een straf programma. De blikvanger is ongetwijfeld ‘Omloop de Groene Gordel’, of de fietstocht rond de Groene Rand op eigen tempo. Vzw ‘de Rand’ legt gratis bussen in. Reserveer nu je zitje!

Megane Moerenhout schittert in Ketnet-serie #LikeMe

13/05/2019
De 17-jarige Megane Moerenhout uit Rode schitterde begin dit jaar in de populaire Ketnet-serie #LikeMe.

Line Van Diest

09/05/2019
In een prachtig stukje Rode, verscholen tussen velden en groen, woont Line Van Diest. Haar huis in de Dragonderstraat grenst niet onmiddellijk aan de Molenbeek, maar ligt er in vogelvlucht niet ver vandaan.

Slotfeest Boekenstoet

01/05/2019
Op zondag 26 mei staat het slotfeest van de Boekenstoet gepland in de Boesdaalhoeve. Een mooie afsluiter van het gratis voorleesproject, waarbij vrijwilligers aan huis voorlezen in het Nederlands.

Mezzosopraan Clotilde van Dieren uit Rode

03/04/2019
Je stem als instrument inzetten om diepmenselijke gevoelens over te brengen. Dat kan Clotilde van Dieren uit Rode als geen ander. Op zaterdag 11 mei toont ze haar talent in de Sint-Barbarakerk. En dat in duo met accordeonvirtuoos Gwen Cresens.

De buurderij in Rode

03/04/2019
Al vier jaar kunnen Rodenaren elke donderdagavond achter de kerk van De Hoek terecht in de buurderij Boeren & Buren, waar ze producten vinden van landbouwers en ambachtelijke producenten uit de streek. Enkele jaren geleden was buurten hier voor het eerst te gast.

Café zoekt baas

15/03/2019
Vzw ‘de Rand’ zoekt een nieuwe zelfstandige uitbater voor het volledig vernieuwde café in GC de Lijsterbes.

Lieve Blancquaert over Last Days

08/03/2019
Oud worden en sterven. Zou het kunnen dat we verleerd zijn om de schoonheid van die laatste fase in ons leven te zien? Niet getreurd. Er zijn de foto’s en de lezing Last Days van Lieve Blancquaert die ons helpen om met een andere blik naar onze vergankelijkheid te kijken.

11 jaar Café Combinne

30/11/2018
Op 28 november was het feest, Café Combinne vierde haar elfde verjaardag. Iedereen bracht een hapje mee waarmee een lang en smakelijk buffet werd gevormd. Alle deelnemers kregen van vzw ‘de Rand’ een boek Rand in zicht cadeau.

Vince Okerman (20) schittert op sociale media

08/11/2018
Met bijna anderhalf miljoen volgers is jong tekentalent Vince Okerman (20) uit Sint-Genesius-Rode een hit op YouTube en Instagram. Hij kan er zich niet alleen creatief mee uiten, hij verdient er ook een aardige cent mee.

Boeken ruilen in de Boesdaalhoeve

05/11/2018
Sinds kort kan je in de Boesdaalhoeve je boeken een tweede leven geven in de boekenruilkast. Het principe is eenvoudig: als je een boek in de kast achterlaat, mag je in ruil daarvoor een ander exemplaar meenemen.