submenu

nieuws

Week van de Belgische Muziek: Ode aan de Belgische muziek!

14/02/2021
Tijdens de Week Van De Belgische Muziek wordt muziek van eigen bodem en haar zwaar getroffen sector volledig in de spotlights gezet. De hele week wordt één grote liefdesverklaring aan de Belgische muziek.

ANNULATIE ACTIVITEITEN TOT 1/03/2021

15/01/2021
Al onze activiteiten worden geannuleerd tot 1 maart 2021.

Nieuwe voorzitter en vicevoorzitter voor jeugdhuis Animoro

07/01/2021
Dit najaar koos jeugdhuis Animoro een nieuw bestuur. Kersverse voorzitter Seppe Renders en vicevoorzitter Aaron Wauters zijn vastbesloten om van het jeugdhuis ook na corona een ontmoetingsplek te maken waar alle jongeren zich thuis voelen.

Pascal Swaelens: 12 jaar speurder bij Cel Vermiste Personen

26/12/2020
Pascal Swaelens uit Sint-Genesius-Rode is al 12 jaar speurder bij de Cel Vermiste Personen. ‘Ik besef dat we niet iedere verdwijning kunnen oplossen, maar toch knaagt dat.’

Pierre-Yves Bouvy, initiatiefnemer QR-codewandeling

19/12/2020
Op een zestigtal plaatsen in de gemeente kan je voortaan halt houden aan een QR-code. Als je die scant met een mobiel toestel zoals een smartphone of tablet, krijg je een foto te zien die in een ver verleden op dezelfde plaats is genomen.

Digitaal communiceren

18/12/2020
De gemeenschapscentra van vzw 'de Rand' geven verenigingen graag tips over hoe ze digitaal contact houden met hun leden.

Vacature: Stafmedewerkers jeugd en sport voor GC de Kam

15/12/2020
Wij zoeken een stafmedewerker jeugd en sport voor GC de Kam in Wezembeek-Oppem. Ben jij de geschikte kandidaat?

Zoektocht naar kerststallen

11/12/2020
Om tijdens de eerste lockdown wat frisse lucht op te snuiven, ging je misschien ook op zoek naar de knuffelberen die heel wat Rodenaren achter hun raam hadden gezet. In navolging van die actie organiseert de parochiale federatie Alsemberg nu een kerststallenzoektocht.

Parochiekerk Ten Broek krijgt nieuwe bewoners

08/12/2020
In de parochiekerk Sint-Elisabeth van Hongarije zal in de toekomst een gezin wonen. De nieuwe eigenaars willen van de kerk een woning maken.

Op bezoek bij Filip en Marc Wouters

26/11/2020
Wie in de jaren 80 en 90 een nieuw fototoestel zocht, filmrolletjes liet ontwikkelen of pasfoto’s nodig had, is allicht nog bij fotozaak Woudec in de Dorpsstraat over de vloer geweest. Filip Wouters – afkomstig van Dworp – stond er samen met zijn

Nieuwe projecten Nederlands focussen op de vrije tijd

20/11/2020
Anderstalige kinderen die ook buiten de schoolmuren Nederlands oefenen, krijgen de taal veel sneller en beter onder de knie. En die kans moeten ze op zo veel mogelijk momenten krijgen. Samen met de gemeentebesturen en andere partners

Kerkhof wordt groen rustpunt

13/11/2020
Het kerkhof zal er volgend jaar heel wat groener uitzien. Het gemeentebestuur richt samen met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei het kerkhof in als een parkbegraafplaats.

Carolina Luna Gordo

11/11/2020
De Spaanse Carolina Luna Gordo streek een tiental jaar geleden neer in België, toen ze in Brugge kwam studeren aan het Europacollege. Daar leerde ze haar Antwerpse echtgenoot kennen. ‘Tot vorig jaar woonden we in Elsene, maar we zochten een plek waar de kinderen konden opgroeien.

Aftellen naar Sinterklaas

09/11/2020
Door de coronacrisis moet Het Kinderuur zijn jaarlijkse sinterklaasvoorstellingen voor het eerst sinds 1946 annuleren. Toch blijft de vereniging niet bij de pakken zitten.

Ines Vanerwegen woont in Missouri (VS)

07/11/2020
Toen de Rodense Ines Vanerwegen in 2013 trouwde met een Amerikaanse marinier was een verhuis naar de Verenigde Staten een logische stap. Het koppel streek eerst neer in het liberale Hawaï en woont nu in de conservatieve staat Missouri.

Uitbouw trage wegen in faciliteitengemeenten

21/10/2020
Niks leuker dan een wandeling of fietstocht langs kleine weggetjes. Weg van het drukke verkeer. Maar die trage wegen zijn lang niet overal goed zichtbaar of bereikbaar. De faciliteitengemeenten beloven in koor beterschap de komende jaren.

Francis Vanbellingen in Zweden

19/10/2020
In 2008 verhuisde Francis Vanbellingen samen met echtgenote Ingrid en hun drie zonen naar Norrland, de meest noordelijke regio van Zweden. Na twaalf jaar zou hij de uitgestrekte bossen en de rust niet meer kunnen missen.

Loïc Scheppers en Dirk Day op het recyclagepark

09/10/2020
In het Rodense recyclagepark staan Dirk Day, Loïc Scheppers en hun twee collega’s klaar om de Rodenaren te helpen bij het sorteren van hun afval. Een afwisselende job, die ze met hart en ziel doen.

Dominique Olivier

08/10/2020
Vlak voor we met zijn allen in lockdown gingen, organiseerde Femma Rode een taartenbakwedstrijd in lokaal dienstencentrum De Boomgaard. Dominique Olivier kreeg van de jury een zilveren medaille voor haar frangipanetaart.

Michael Van Peel met de Vespa naar Dakar

06/10/2020
Stand-upcomedian en Vespafanaat Michael Van Peel reisde vijftig dagen en tienduizend kilometer met de Vespa van Antwerpen naar Dakar. Behalve parking bleek er op het traject ook mooie natuur, eindeloze woestijn en veel ruimte voor avontuur en ontmoeting te liggen.

Ontwikkeling van een onthaalpoort in het Zoniënwoud

29/09/2020
Een bezoek aan het Zoniënwoud langs de kant van Sint-Genesius-Rode wordt vanaf eind dit jaar gemakkelijker en aangenamer door de ontwikkeling van een onthaalpoort met een groen parkeerterrein en fietsenstallingen.

Schenking schilderij Luc Devondel

27/09/2020
In de Boesdaalhoeve prijkt binnenkort een nieuw kunstwerk van de hand van Luc Devondel, een gepassioneerde amateurschilder en vroegere buur van de hoeve. De man overleed drie jaar geleden en liet een heel aantal schilderijen van de Boesdaalhoeve na.

Louise Sadler

25/09/2020
Tijdens de taartenbakwedstrijd van Femma kon de worteltaart van Louise Sadler zowel bij jury als publiek op veel bijval rekenen. Het recept nam ze mee uit haar thuisland Australië. ‘Wat de taart zo bijzonder maakt? Het geheim zit in de kruiden en de verse ananas’, zegt ze.

Von Karman Instituut

23/09/2020
Ingenieurs van het Von Karman Instituut in Sint-Genesius-Rode werkten mee aan het project Breath4Life. Als de tweede coronapiek erger wordt dan de eerste golf, dan kunnen er dankzij die samenwerking in ons land sneller beademingsapparaten geproduceerd worden.

Vijf jaar Rodense Lea’s

15/09/2020
Voor het vijfde jaar op rij verkopen de Rodense Lea’s in september azalea’s ten voordele van Kom op tegen Kanker. Al zal het door de coronamaatregelen allicht een vreemd feestjaar worden.

Op bezoek in de bib van Rode

09/09/2020
Onze tocht langs de Molenbeek brengt ons deze maand in de Rodense bibliotheek. Eddy Van Caeneghem, Sofie Mordyck, Naomi Niels en Brent Swalus vertellen waarom ze de bezoekers elke dag met veel plezier van een portie leesvoer voorzien.

E-sportcompetitie brengt gamers samen

07/09/2020
De zeven gemeenschapscentra van vzw ‘de Rand’ en Just4Fun willen de gamers van de zes faciliteitengemeenten en Overijse verenigen in e-sportteams, die samen een gaming-liga vormen. Maak je klaar voor een gaming battle tussen de gemeenschapscentra.

Vzw de Rand wenst u een fijne Vlaamse Feestdag

11/07/2020
Corona maakt een fysiek samenzijn moeilijk maar via deze video wil vzw de Rand toch even stilstaan bij de Vlaamse Feestdag.

Elisabeth Vandekerckhove

26/06/2020
‘In ons gezin zijn we bijna bezeten van eten. Zodra iedereen wakker is, bespreken we wat er die dag op het menu staat. En ’s avonds vragen de kinderen altijd wat er de volgende dag bij het ontbijt geserveerd zal worden.

Mia Hellemans van kinderdagverblijf Tinkelbel met pensioen

22/06/2020
Na 38 jaar als verantwoordelijke van kinderdagverblijf Tinkelbel in Sint-Genesius-Rode mag Mia Hellemans (63) nu genieten van haar welverdiend pensioen. ‘Ik vind het jammer dat ik door het coronavirus van de meeste ouders en kinderen geen afscheid heb kunnen nemen.’

De gevolgen van COVID-19 voor ons welzijn

19/06/2020
Stilaan geraken we uit de lockdown, maar van het virus zijn we nog niet af en alle schadelijke gevolgen ervan zijn nog lang niet in kaart gebracht. Met welzijnseconoom Lieven Annemans en psycholoog Francisco D’Hoore praten we over de impact van het virus en de maatregelen op ons geestelijke welzijn.

Lokale opvanginitiatieven (LOI’s) in Rode

16/06/2020
Op onze tocht langs de Molenbeek houden we deze maand halt in de Stationsstraat, waar Siene Verhelst een woning verhuurt aan het Rodense OCMW. Het OCMW gebruikt dat huis op zijn beurt als een lokaal opvanginitiatief (LOI), een plek waar asielzoekers kunnen verblijven.

Boesdaalhoeve heropent vanaf 8/6

05/06/2020
Goed nieuws! GC de Boesdaalhoeve opent vanaf maandag 8 juni opnieuw de deuren voor publiek. We hebben alle nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om je in ons centrum in de meest veilige omstandigheden te ontvangen.

A vos masques / Allen voor maskers

05/06/2020
Sinds het begin van de coronacrisis worden ook in Sint-Genesius-Rode ijverig mondmaskers gemaakt via het burgerinitiatief A vos masques – Allen voor maskers.

Didier Vandenbosch portretteert honderden Rodenaars tijdens coronacrisis

03/06/2020
De coronacrisis heeft honderden Rodenaren toch één mooi aandenken opgeleverd. Fotograaf Didier Vandenbosch (54) portretteerde gezinnen in alle uithoeken van het dorp aan hun voordeur. De fotoreeks Stay Home wordt wellicht gebundeld in een boekje.

Corona aan de deur van Bakanja-Ville

29/05/2020
Eind maart kreeg buurten via het Rodense comité voor Missie en Ontwikkeling een brief van paters salesianen Manu De Greef en Eric Meert uit Lubumbashi, over de coronacrisis in Bakanja-Ville. Lees hier hun relaas.

Heb jij nog geen BUURT-brochure in de bus gekregen?

26/05/2020
Het coronavirus heeft ons leven en ook de planning van GC de Boesdaalhoeve, GC de Moelie en CC de Meent grondig door elkaar geschud. Maar wees gerust, achter de schermen wordt hard gewerkt aan een alternatief programma zodat je dit najaar kan genieten van cultuur in jouw buurt.

Leen Dejonckheere en Dirk Loonbeek van het O.-L.-V.-instituut

25/05/2020
De tuin van het vroegere klooster mee integreren in de speelplaats, om de leerlingen letterlijk en figuurlijk meer ademruimte te geven. Dat is een van de projecten die in de secundaire afdeling van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut op stapel staan.

Rode in quarantaine

23/05/2020
Zo zagen we de wereld nooit eerder. In stilstand. Lege, zonovergoten straten en pleinen zonder mensen of verkeer, zonder getoeter of getater. Deuren die altijd openstaan voor bruisend leven zijn gesloten. De rust is aangenaam en bevreemdend tegelijkertijd. De stilte houdt een spanning in.

Mantelzorger Johan Hellebuyck en echtgenote Benedicta Vandevoorde

21/05/2020
Sinds dit jaar komen Rodense mantelzorgers in aanmerking voor een gemeentelijke mantelzorgpremie. Buurten ging op de koffie bij het echtpaar Hellebuyck-Vandevoorde. In 2010 werd Benedicta getroffen door een trombose. Sindsdien zorgt haar echtgenoot Johan met veel liefde voor zijn vrouw.

Claudia Boschin

17/05/2020
Claudia Boschin bracht haar jeugd door in het noorden van Italië, in het dorpje Sequals. De liefde deed haar naar België verhuizen. ‘Mijn man is van Italiaanse afkomst, maar hij groeide op in België. Hij had een vakantiehuis in het Italiaanse dorp waar ik woonde. Zo leerden we elkaar kennen.’

Elkaar helpen in tijden van corona

16/05/2020
Deze coronatijden brengen veel angst en onzekerheid met zich mee, maar gelukkig ook een golf aan solidariteit. Buurten sprak begin april met een aantal Rodenaren die elk op hun manier het leed wat proberen te verzachten voor anderen.

Projectoproep oefenkansen Nederlands voor kinderen

15/05/2020
Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) doet een projectoproep naar lokale besturen om deze zomer en de volgende twee schooljaren taalstimulerende vrijetijdsinitiatieven te organiseren voor kinderen van wie de thuistaal niet het Nederlands is.

Hallerbosprinses in Rode

09/05/2020
Dit jaar laat het Hallerbos de wildehyacintenwaanzin aan zich voorbijgaan, corona oblige. Geen shuttles, geen toeristenhordes die het frêle bos overspoelen, geen overvol treinstation waar bloemenliefhebbers elkaar vertrappelen om zo snel mogelijk naar het bronsgroene mekka te trekken.

Geen Volkin'Ro in 2020 ...

08/05/2020
Het zat er helaas al een tijdje aan te komen, maar de werkgroep heeft de aartsmoeilijke beslissing moeten nemen om Volkin'Ro 2020 niet te laten doorgaan. Ook wij keken er enorm naar uit ... Uitstel is echter geen afstel. CU op Volkin'Ro 2021 (en liefst nog vroeger :-) )

Gemeenschapscentra in tijden van corona

04/05/2020
De cultuursector was half maart een van de eerste die op eigen initiatief maatregelen nam tegen het oprukkende coronavirus. Sindsdien volgen ook de gemeenschapscentra van de zes faciliteitengemeenten de richtlijnen van de overheid.

INFODAGEN LESSEN NEDERLANDS AUGUSTUS-SEPTEMBER

28/04/2020
In augustus en september zijn er opnieuw infodagen over de lessen Nederlands in onze regio.

Boesdaalhoeve gesloten wegens coronavirus

16/04/2020
Om de verdere verspreiding van het Coronavirus-Covid19 tegen te gaan, sluit GC de Boesdaalhoeve tot 8 juni 2020. Huurders van onze lokalen en tickethouders van afgelaste voorstellingen worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Rodrigo Perez Grandi

10/04/2020
‘Ik ben geboren in Spanje als oudste van drie kinderen’, vertelt Rodrigo. ‘We woonden met ons gezin in Santander, de hoofdstad van de regio Cantabrië in het noorden van Spanje, vlak bij de Atlantische kust.

Trampolinespringer Kim Steenhouwer

08/04/2020
Eind vorig jaar mocht trampolinespringer Kim Steenhouwer (21) naar het wereldkampioenschap voor jongeren in Tokio (Japan), om daar op het hoogste niveau zijn sprongen op de dubbele minitrampoline te tonen.

Eddy Frans en Jo Van Vaerenbergh

31/03/2020
Per 1 april gaat Eddy Frans, algemeen directeur van vzw ‘de Rand’ met pensioen.

Bosbadwandeling in het Zoniënwoud

23/03/2020
Shinrin-yoku is Japans voor bosbaden. Veel mensen komen tegenwoordig zo weinig in contact met de natuur dat ze misschien meer rust en energie kunnen vinden door eens in een bos te baden in plaats van te wandelen. Ilse Simoens is daarbij de ideale gids.

Emily O’Leary

18/03/2020
‘Shepherd’s pie is oorspronkelijk een Brits gerecht, maar het werd ook overgenomen door de Ieren. Al is het misschien niet het eerste recept dat mensen met Ierland associëren’, zegt Emily O’Leary.

De taaliconen veranderen van stijl

16/03/2020
Vanaf 16 maart zien de taaliconen er helemaal anders uit. Ze zijn eenvoudiger en gebruiksvriendelijker.

Meerjarenplannen goedgekeurd

09/03/2020
Net als de andere Vlaamse gemeenten hebben ook de faciliteitengemeenten hun meerjarenplannen ingediend. In die plannen doen de gemeentebesturen uit de doeken wat ze de komende jaren willen realiseren en hoe ze dat gaan betalen.

Het babycafé met Nicole Engels

04/03/2020
Vrijdagvoormiddag. Tijd voor een bezoek aan het Babycafé en een gesprek met gastvrouw Nicole Engels, die dit café al meer dan vier jaar openhoudt. Een dame met een groot hart voor kinderen.

Theater Tieret speelt Raspoetin

03/03/2020
Theater Tieret groeide de voorbije jaren uit tot een van de revelaties in het Vlaamse figurentheaterlandschap. En terecht. Op zaterdag 14 maart kan je dat zelf vaststellen in de Boesdaalhoeve. Theater Tieret strijkt er dan neer met Raspoetin.

Werken Bevrijdingslaan gestart

27/02/2020
De grote riolerings- en wegenwerken in de Bevrijdingslaan, Champellaan en Struikenlaan zijn eindelijk gestart. Na de heraanleg van de Zoniënwoudlaan is dit de grootste werf tijdens deze legislatuur.

Han, Erhan en Latif maken komisch theater voor anderstaligen

26/02/2020
GC de Lijsterbes presenteert begin deze maand de première van De leeuwen van Vlaanderen, een humoristische theatervoorstelling voor anderstaligen van comedians Han Coucke, Erhan Demirci en Latif Ait. De voorstelling is later ook te zien in GC de Boesdaalhoeve, GC de Zandloper en GC de Bosuil.

Julianah Ramahalison

20/02/2020
Julianah is afkomstig uit Madagaskar, een eiland dat voor de kust van Oost-Afrika ligt. In 2006 verhuisde ze naar België, samen met haar toenmalige echtgenoot.

Chris Lomme speelt Madame Rosa

17/02/2020
Vorig jaar werd de tachtigste verjaardag van actrice Chris Lomme uitgebreid gevierd. Ondertussen is de levende legende 81 en speelt ze gewoon lustig verder. Met Madame Rosa treedt ze zelfs in de voetsporen van één van haar grote voorbeelden.

Zuster Hedwig over leven en werk

14/02/2020
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zag Gilberte Clerckx het levenslicht in Beersel. Op 17-jarige leeftijd nam ze als zuster Hedwig haar intrek in het klooster van Sint-Genesius-Rode, het hoofdhuis van de congregatie van zusters van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën.

Sint-Genesius-Rode investeert in sport, cultuur en mobiliteit

06/02/2020
Het gemeentebestuur zal deze legislatuur elk jaar gemiddeld 8 miljoen euro investeren. ‘Een ambitieus meerjarenplan’, vat burgemeester Pierre Rolin (IC-GB) het samen.

Mathias Vergels en Manu Huylebroeck creëren debuutalbum ‘Waar is Mathi?’

06/02/2020
Het debuutalbum van Rodenaar Mathias Vergels is klaar, maar dat had er heel anders uitgezien zonder de hulp van gitarist en dorpsgenoot Manu Huylebroeck. Samen schreven ze wel honderd nummers, waar er veertien van overbleven. ‘Manu maakt mijn ideeën beter’, vindt Vergels.

Kraainem, Sint-Genesius-Rode en Wemmel in GaultMillau-gids

20/12/2019
In de faciliteitengemeenten zijn er vier restaurants die een notering hebben gekregen in de GaultMillau-gids. Dôme uit Sint-Genesius-Rode is de enige nieuwkomer. ‘Zelf maakten we amper publiciteit. Dit is een mooi cadeau’, zegt chef Julien Van Den Nest.

Suzanne de Roos

17/12/2019
In een van de appartementen op de vroegere Novarodesite woont Suzanne – Suzy – de Roos samen met haar echtgenoot vlakbij het nieuw aangelegde park, waar ook de Molenbeek opnieuw een prominente plaats kreeg.

Mentalisme met Piet Kusters

13/12/2019
Hoe voorspelbaar is het gedrag van mensen? Volgt ons gedrag altijd dezelfde patronen? Blijkbaar wel. Het is een gegeven waar mentalist Piet Kusters gretig op inspeelt. ‘Soms loopt het ook eens mis, maar dat hoort erbij.’

Tweede filmpje voor sportclubs klaar

12/12/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert het tweede filmpje voor de campagne Boest! – samen scoren met Nederlands. Het tweede filmpje helpt trainers en bestuurders om nieuwe leden te verwelkomen in hun club, ook als Nederlands niet hun moedertaal is.

Bussen kunnen rechtsomkeer maken

11/12/2019
Het heeft acht jaar geduurd, maar sinds kort kunnen de buschauffeurs van de Lijn en de TEC opnieuw rechtsomkeer maken aan de Zoniënwoudlaan.

Tiffanie Vanderdonckt ging naar het EK met de Red Flames (U19)

06/12/2019
Op vijftien jaar tijd heeft Tiffanie Vanderdonckt (19) uit Sint-Genesius-Rode zich naar de top gevoetbald, al zet ze nu een stapje terug om een bakkersopleiding te volgen. ‘Als vrouw is het moeilijker om te leven van het voetbal.’

Kookboek in eenvoudig Nederlands

27/11/2019
Naar aanleiding van 5 jaar Cuisine Mundial verscheen een kookboek in eenvoudig Nederlands, met recepten uit 20 verschillende landen.

Kenny Dehaes stopt als profwielrenner

25/11/2019
Na 14 jaar in het profpeloton hangt wielrenner en uitgeweken Rodenaar Kenny Dehaes (34) zijn fiets definitief aan de haak. Wat volgt, weet hij nog niet. ‘Ik zou graag actief blijven in de koers, maar veel vacante plekjes zijn er niet.’

Personeelstekort bij politiekorpsen

11/11/2019
De politiekorpsen in de Rand hebben te weinig agenten. Daardoor moeten ze creatief schuiven met uurroosters en taken om de basisdienstverlening te kunnen bieden. ‘Iedereen moet inspringen als dat nodig is’, klinkt het in politiezone WOKRA.

Illustrator tekent nieuw jeugdboek

08/11/2019
Jurgen Walschot (42) uit Sint-Genesius-Rode leverde de tekeningen voor een nieuw jeugdboek dat hij samen met schrijfster Kristin Vanlierde maakte. De illustrator is een kind van de streek en kwam na omzwervingen in Brussel en Gent opnieuw in Sint-Genesius-Rode wonen.

Vader en dochter Michiels

06/11/2019
In de Dreef, waar Sint-Genesius-Rode flirt met de grens van buurgemeente Alsemberg, stroomt de Molenbeek liefelijk door de achtertuin van de familie Michiels. Voor Christine is de beek een plek waar ze als kind papieren bootjes te water liet.

Kinderkunstendag voor groot en klein

04/11/2019
Tijdens de Kinderkunstendag op zondag 17 november kan je in de Boesdaalhoeve proeven van theater en workshops voor peuters, kleuters, kinderen en tieners.

Taalbarometer in faciliteitengemeenten

16/10/2019
Ondanks de sterke instroom van anderstaligen is de kennis van het Nederlands in de Vlaamse Rand de voorbije vijf jaar niet noemenswaardig gedaald. Tot die conclusie komt de tweede Taalbarometer over de Vlaamse Rand. Opmerkelijk: in de faciliteitengemeenten neemt de kennis van het Nederlands toe.

Han en Grietje, eerste man-vrouwduo in Belgisch cabaret

09/10/2019
Stand-upcomedian Han Coucke en actrice Griet Dobbelaere wonnen onlangs met hun voorstelling Han en Grietje het Utrechts Cabaret Festival. Op vrijdag 18 oktober is het humoristische duo te gast in de Boesdaalhoeve.

Tentoonstelling kunstverenigingen ap-Art en 10x10

04/10/2019
Kunstverenigingen ap-Art en 10x10 stellen samen tentoon tijdens de openatelierdagen rOdeArt. Lees verder en maak kennis met beide verenigingen.

David Decuypere over de Molenbeek in zijn achtertuin

02/10/2019
Op een warme zomerdag strijken we neer in de Stationsstraat, in de gezellige tuin van David Decuypere en Lia Harnie. Veel dichter bij de Molenbeek kan je niet wonen: ze kabbelt letterlijk door hun achtertuin. Tijd voor een gesprekje met deze geboren en getogen Rodenaren over het leven langs de beek.

Vzw ‘de Rand’ geeft sportclubs een Boest!

19/09/2019
Vzw ‘de Rand’ lanceert een nieuwe campagne om sportclubs te ondersteunen. Vandaag zijn een eerste filmpje de website, een campagneaffiche en een stickervel met tips klaar.

Martijn Wauters

19/09/2019
Hoe je van een doodgewone wandeling in eigen streek een spannende ontdekkingstocht kunt maken, daar weet Martijn Wauters alles over. Hij schreef het boek Op safari in eigen land, dat je uitdaagt om 101 dieren te gaan spotten.

30 jaar petanqueclub Rode

12/09/2019
Drie keer per week worden aan de Kwadeplasstraat de petanqueballen bovengehaald voor een partijtje jeu de boules. Ondertussen bestaat de Rodense petanqueclub dertig jaar. Hoog tijd voor een gesprek met enkele drijvende krachten uit het bestuur.