submenu

Hoppinpunt - 10/05/2021

Nieuwe parking is Hoppinpunt

De nieuwe parking aan de rand van het Zoniënwoud in de wijk Middenhut is klaar. Dat is goed nieuws voor de bezoekers van het bos en voor wie naar de hoofdstad pendelt, want de parking is ingericht als Hoppinpunt.

Vanaf de Middenhut ontdekken heel wat wandelaars en fietsers al jaren het Zoniënwoud. Er was wel een parking dieper in het bos, maar die verdwijnt. Het Agentschap Natuur en Bos en het Agentschap Wegen en Verkeer investeren langs de Waterloosesteenweg ruim een miljoen euro in een nieuwe parking. ‘Een bezoekje aan het woud langs de kant van Sint-Genesius-Rode wordt gemakkelijker en aangenamer dankzij een goed bereikbare en comfortabele onthaalpoort met een groen parkeerterrein en fietsenstallingen’, zegt Patrick Huvenne, regiobeheerder van Natuur en Bos. Er is ook plaats voor rustbanken, enkele speeltoestellen voor kinderen, een hondenlosloopzone en andere voorzieningen. ‘In de toekomst wordt het ook een plek om iets te drinken of een hapje te eten en het is een zogenaamd Hoppinpunt. Zo’n Hoppinpunt is een plaats waar verschillende vervoersmiddelen zoals de bus, fiets en auto samenkomen, zodat pendelaars snel van het ene op het andere vervoersmiddel kunnen overstappen.’

Er zijn in totaal 86 parkeerplaatsen en er kunnen evenveel fietsen worden gestald. Er staat ook nog steeds een oude boswachterswoning die aan de buitenkant al wat opgeknapt lijkt. ‘De bedoeling is dat bezoekers later in de voormalige boswachterswoning terecht kunnen’, zegt Huvenne. ‘Via Natuurinvest wordt een concessionaris gezocht. De onderhandelingen daarover zijn nog bezig.’ Het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode is tevreden over de investeringen. ‘Voor de verkeersafwikkeling op de Waterloosesteenweg is dit een goede zaak’, zegt schepen van Mobiliteit Philippe De Vleeschouwer (IC-GB). ‘Pendelaars kunnen vanuit de Middenhut met verschillende alternatieven voor de wagen naar de hoofdstad pendelen. De parking is ook meer zichtbaar vanaf de steenweg. We hopen dan ook dat deze niet alleen in het weekend, maar ook op weekdagen veel gebruikt zal worden.

 

Tekst: BK
Foto: © BK
Uit: buurten mei 2021