submenu

Ontdek Rode tijdens een wandeling - 25/01/2021

Wandelroutes

Door de coronacrisis zijn onze centra al een tijdje gesloten. Geen bezoekers, geen voorstellingen, geen activiteiten ... Momenteel wachten we geduldig af tot de coronacijfers dalen en we onze deuren weer wagenwijd open kunnen zetten. Maar in de tussentijd blijven we niet bij de pakken zitten.

We bundelden de verschillende wandelingen die je in Sint-Genesius-Rode kan doen. Veel plezier!


Hof-ten-houtwandeling: 8,6 km
De hoeves Hof ten Hout en Sint-Gertrudis behoren tot de mooiste en grootste hoeves tussen de Zenne en het Zoniënwoud.  Maak kennis met deze groene kant van Sint-Genesius-Rode en stap door akkers en natuurgebied, over veld- en boswegen. Spot onderweg de Leeuw van Waterloo op één van de vele vergezichten.


Middenhutwandeling: 9,3 km
Wandel tussen de oude beuken aan de bosrand die laaggetakt zijn, waardoor de gevoelige schors beschermd is tegen zonnebrand. Deze randbegroeiing vormt voor het bos een bescherming tegen wind, geluid en stof. 


Zoniënwoud
Ontdek het wandelnetwerk van deze groene long op de website van het Zoniënwoud.


Een wandeling door de tijd
Rodenaar Pierre-Yves Bouvy stelde een aangename 'QR-code wandeling' samen. Tijdens die wandeling kan je, door met je smartphone een zeventigtal codes te scannen, foto’s uit lang vervlogen tijden bewonderen van de plaats waarop je op dat moment staat...  Sommige plekken zijn zo goed als niet veranderd, terwijl andere foto's een omgeving tonen die volledig anders is. Sommige foto's kunnen bepaalde emoties uitlokken, zelfs bij wie Rode in een ver verleden niet gekend heeft.