submenu

Zoektocht naar kerststallen - 11/12/2020

Om tijdens de eerste lockdown wat frisse lucht op te snuiven, ging je misschien ook op zoek naar de knuffelberen die heel wat Rodenaren achter hun raam hadden gezet. In navolging van die actie organiseert de parochiale federatie Alsemberg nu een kerststallenzoektocht.

Die vindt plaats van begin december tot Driekoningen, niet alleen in Sint-Genesius-Rode, maar ook in Groot-Beersel, Linkebeek en Drogenbos.

Siene Verhelst vertelt wat de bedoeling is: ‘In de aanloop naar Kerstmis zie je overal kerststallen opduiken: bij mensen thuis, op pleinen, in kerken of in voortuintjes. In alle vormen en materialen, en hier en daar zelfs een levende kerststal met echte dieren. Kerststallen behoren tot ons cultureel religieus erfgoed. Daarom nodigen we iedereen uit om dit patrimonium door te geven aan de volgende generatie, en samen met de kinderen op zoek te gaan naar alle kerststallen die in de buurt te vinden zijn.’

Wil je graag meedoen? Dat kan door een kerststal op te stellen aan je raam, in je voortuin of aan je voordeur. Je kan tegelijk je adres registreren via kerststallenzoektocht@gmail.com of door het formulier in te vullen op bit.ly/kerststallenzoektocht. Hang je liever een affiche op? Dat kan ook. Je vindt ze in de kerken op het gebruikelijke uur van de vieringen. Voor je op kerststallenjacht vertrekt, kun je een wandelroute uitstippelen via bit.ly/kaart-kerststallen. Hierop vind je alle aangemelde locaties.

 

Tekst: Heidi Wauters
Foto: © Leon Oblak - Unsplash
Uit: buurten december 2020