submenu

Boeken ruilen in de Boesdaalhoeve - 05/11/2018

i.s.m. het Davidsfonds

Sinds kort kan je in de Boesdaalhoeve je boeken een tweede leven geven in de boekenruilkast. Het principe is eenvoudig: als je een boek in de kast achterlaat, mag je in ruil daarvoor een ander exemplaar meenemen.

Het Davidsfonds sprong meteen mee op de kar. ‘Voor het feest van 20 jaar Boesdaalhoeve deed het gemeenschapscentrum ons het voorstel om daar een boekenruilkast te plaatsen’, vertelt Jan Decuypere van het Davidsfonds. ‘Omdat wij voor onze jaarlijkse tweedehandsboekenbeurs veel boeken ontvangen, leek ons dat een prima idee. Achteraf stelden we voor om de boekenkast een permanente plaats te geven in de Boesdaalhoeve. Het Davidsfonds zal regelmatig checken of alle genres nog voldoende aanwezig zijn. Mocht dat niet het geval zijn, vullen we de boeken zelf aan.’

‘We doen een oproep aan alle bezoekers van de Boesdaalhoeve om de ruilkast te  gebruiken’, gaat centrumverantwoordelijke Liesbet Vermaelen verder. ‘Alle boeken in  goede staat zijn welkom. Hoe meer genres, hoe beter. Wie boeken wil ruilen, kan terecht tussen de vergaderzalen ’t Zolderke en de Hooizolder. Er staan gezellige zeteltjes. Mensen die meteen willen beginnen te lezen, zijn welkom.’ Liesbet gaf zelf al het goede voorbeeld en stopte Het diner van Herman Koch in de kast. In ruil daarvoor nam ze Ik (Ali) van Günter Wallraff mee. ‘Ik weet nog dat ik  als achttienjarige behoorlijk onder de indruk was van een fragment uit het boek. Nu het in onze ruilkast zat, was er geen excuus meer om het niet helemaal uit te lezen.’ (HW)