submenu

Nederlands oefenen

Wil je graag Nederlands oefenen? Op welkom.derand.be (NL-FR-DE-EN) en www.nederlandsoefenen.be/vlaams-brabant vind je meer websites, materialen en activiteiten voor volwassenen en kinderen om Nederlands te oefenen. 

BABYCAFÉ
Een gezellige plek voor ouders met jonge kinderen en grootouders met kleinkinderen. Terwijl de kinderen er spelen, kunnen (groot)ouders gezellig bijpraten, ervaringen uitwisselen en Nederlands oefenen met een kopje koffie of thee.

OEFENEN IN DE VRIJE TIJD
Wil je op een plezierige manier je Nederlands oefenen in je vrije tijd? Kook of knutsel je graag? Wil je liever sporten of gewoon praten? Of leer je graag iets nieuws?

CAFÉ COMBINNE
Zin in een gezellige babbel in het Nederlands? In Café Combinne oefen je Nederlands én ontmoet je mensen uit je buurt. We praten over dagelijkse onderwerpen. Koffie, thee en water zijn gratis.

LESSEN NEDERLANDS
Het centrum voor volwassenenonderwijs GLTT-CVO, in Sint-Genesius-Rode en Halle, organiseert lessen Nederlands.

TAALSTAGE
Voor kinderen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, is het ook goed om tijdens de vakantie Nederlands te leren en te oefenen. Daarom organiseren De Horizon vzw en vzw ‘de Rand’ speelse en leerrijke stages Nederlands.

TAALICOON: WAT IS DAT?
In ons gemeenschapscentrum vind je veel activiteiten in het Nederlands. Ook als je niet-Nederlandstalig bent, kan je deelnemen. Gebruik de uitleg bij de taaliconen om een activiteit te kiezen.