submenu

Fietsroute - (her)beleef je buurt, anders

Vanaf 20 mei kan je aan de Boesdaalhoeve een gratis interactieve fietskaart ophalen van Up.Lab.
De kaart bevat verschillende fietsroutes die je langs kunstwerken brengen op verschillende plekjes doorheen 7 gemeenten in Vlaams-Brabant. Het park rondom de Boesdaalhoeve is alvast een mogelijk startpunt. Via QR-codes die gelinkt zijn aan de locaties, kan je de werken van enkele creatieve jongeren terugvinden. 

UP.Wat?

UP.LAB CLAIM YOUR SPACE is een project van de jeugd- en cultuursector van de regio Pajottenland-Zennevallei. In het najaar van 2018 werd op zoek gegaan naar creatieve jongeren die samen met de sector kunst in openbare ruimte wilden creëren.
De kandidaten werden gevonden, publieke plekken in de regio werden geclaimd en ideeën werden op papier gezet. Zo’n twintig jonge makers claimden evenveel plekken verspreid over de hele regio. In het voorjaar van 2019 werden de ontwerpen vertaald naar de praktijk. Het materiaal, nodig om de ontwerpen te realiseren, werd zo veel mogelijk gehaald uit recuperatie of donatie.

Ontdekken?

In totaal stelden 7 gemeenten één of meerdere plekjes in de openbare ruimte open voor jonge makers met een missie: het gaat om Dilbeek, Beersel, Lennik, Halle, Gooik, Sint-Genesius-Rode, Ternat. De gemeenten Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Affligem ondersteunden het project.

Waar haal je de interactieve fietskaart?

   aan de Boesdaalhoeve: links voor de groene ingangspoort, naast de deur van de Graanzolder (zie
       foto's hiernaast)

   wie wil, kan de kaart online downloaden

   via RouteYou: snel op weg!

 

Veel fietsplezier!

datum

Praktisch

genre

varia

adres

GC de Boesdaalhoeve
Toekomstlaan 32 B
1640 Sint-Genesius-Rode